Jeg ved, jeg underviser i det, jeg selv skal lære: det rigtige partnervalg. Jeg ved også, at alt er godt og som det skal være – i det (helt) store perspektiv. At sorg og smerte er tegn på, at et sted mangler jeg en dybere kontakt med mig selv. Samtidig med, at smerten viser mig, hvor jeg kan hele de dele af mig selv, der står i vejen for min egen lykke.

Og med den viden in mente har jeg hver dag siden bruddet med min eks-kæreste, gjort hvad, der skulle til for at vende min største sorg i mit liv til dato, til i dag at være fundamentet for den nye lykke, der venter mig derude. Og vide, at jeg vil kunne rumme den endnu mere end før. Det er en dejlig følelse.

I bakspejlet kan jeg se 3 trin i processen. Dem får du lige her. For gode veje til at komme ordentligt og hurtigt videre skal ikke holdes hemmelige.

Det første trin handler om at lade det hele være. Som det er.

Fordi smerte, vrede og sorg ligger som et panser omkring et knust hjerte, går vejen til heling gennem at håndtere de følelser. Jeg søgte professionel hjælp, fordi jeg ved, at vi ikke er i stand til at hjælpe os selv, når vi ikke er os selv. Opgaven var simpel: at påtage mig min del af ansvaret for bruddet og forstå hvorfor det blev sådan. Se mine egne uoplyste, uerkendte og fornægtede sider i øjnene. Jeg har grædt, råbt og hulket mig gennem det. For langsomt at kunne nå til at tilgive både mig selv og ham.

Tilgivelsen er en forudsætning for andet trin af processen. Prøv ikke at hoppe over, for så kommer boomerangen farende. Klonk!

Tilgivelsen fjerner panseret om hjertet, som har alle svarene. Da jeg kom dertil vendte det hele sig på hovedet. Der er gaver i alt. ALT. Nogle af de største kom ud af at rumme de sider, jeg havde mest vrede mod i min eks-kæreste, og gøre dem til mine egne i stedet.

Jeg endte med at lave en liste på over 2 tætskrevne sider over gaverne i forholdet, vores brud og i mine nye indsigter om mig selv. Og som jeg ikke ville være foruden i dag. Når jeg ved, at alt er godt, og derfor som det skal være.

Tredje trin er fokus. På gaverne og på fremtiden. På at erstatte de gamle vibrationer med nye og bedre for at tiltrække ham, der er endnu mere rigtig for mig. Jeg er stadig ’ung’ i mit nye jeg og ved at integrere min nye Perfekte Dag, som jeg har skrevet. Jeg lytter til den og mærker den flere gange om dagen – og når jeg ved, at jeg fik den forrige på punkt og prikke, så nyder jeg ventetiden indtil den nye manifesterer sig.

Så jeg har lært, at den langsomme proces faktisk er den hurtigste. At fordi jeg bare lod processen følge sit naturlige flow og bød alle følelser velkommen, når de ville have taletid og høres, så helede jeg mig til nye dybder i mig selv, klar til en dybere kærlighed end den forrige.