(…så kan du også finde din rigtige partner)

Forleden sad jeg på gulvet og lagde puslespil med min 4-årige nevø. Med tungen ude af munden og den lille pegefinger søgende hen over brikkerne undersøgte han alle brikkerne én efter én for hvilken, der ville passe til den, han havde. Indtil han fandt den rigtige brik og jublede ‘der var den!’ og stak i et stort smil.

Det mindede mig om hvordan det er at finde den rigtige partner. For det handler på mange måder også om at finde den rigtige puslespilsbrik, der passer til din.  Du skal bare kende detaljerne for din brik, som den anden skal passe til.

Ligesom på en puslespilsbrik er forsiden ikke det allervigtigste. Det kan variere og er en smagssag.
Det næstvigtigste for, at jeres brikker passer sammen, er at kende til de værdier, personlighedstræk og livsindstilling I skal dele for at kunne trives sammen. Det er lidt ligesom højden på puslespilsbrikkens sider.

Formen på brikken er det allervigtigste. Rundingerne, hjørnerne og dutterne skal passe sammen. De skal glide lige på plads i hinanden uden, at et hjørne eller en dut skal bøjes eller presses for at kunne passe til den anden. Det svarer til at kende din Lykke-DNA og blive mødt på den.

Jeg troede jo, at jeg havde mødt min rigtige puslespilsbrik. Jeg ved nu, at et af vores hjørner ikke passede helt sammen alligevel, selvom vi troede det. Og så er der hele tiden en af brikkerne, der skal prøve at være anderledes, end den er. Og det fungerer ikke. For nogen.

Nu har jeg lært et vigtigt hjørne af mig selv at kende, som jeg ved skal finde sin helt rigtige mage. Og så glæder jeg mig til at stikke i et stort smil som min nevø og begejstret konstatere ‘der er han’.

PS! Det virkelig gode er, at i forhold til at lægge puslespil, så er der i virkelighedens spil mere end én rigtig brik, der passer til min og din. Så desto bedre du kender detaljerne for din egen brik, desto nemmere bliver det at finde det rigtige match blandt alle dem, der er mulige. Det er jo som at spille lotto med gevinstgaranti.