Jeg kan i perioder være rigtig slem til at tale hårdt til mig selv. Være rigtig ukærlig og væmmelig. Være ked af det og indadvendt. Mens negative tanker kværner løs i mit hoved, der føles som om, det har spændebånd på.

Efterhånden har jeg lært, at det også er et godt tegn. For ofte betyder det, at jeg er ved at slippe noget gammelt og ikke-støttende i mit system.

Og samtidig ved jeg kun alt for godt, at det jeg siger til mig selv, det påvirker mine følelser og bidrager til at tiltrække mere af min indre dårlige stemning i min ydre virkelighed. Men jeg lader det være. Er i det. Det er ok.

For når jeg ser på mig selv og mine klienters processer, er der nemlig et tydeligt mønster. At kunne gå fra at være euforisk høje den ene dag over at kunne mærke, at vi er på vej og har lyst til at forandre os, til kort efter at lande i et næsten dødvande og være fysisk og psykisk trætte og mest har lyst til at opgive og skynde os tilbage til det gamle.

Men hvorfor det?

Er det ikke sådan, at når vi har forstået noget i os selv, når hovedet har sagt ‘ok, den er feset ind’, så er vi klar til at skabe forandringen ved at handle i overensstemmelse med det, vi lige har lært?

Desværre nej. Ikke altid.

For det, der lige er ‘feset ind’ i dit hoved, skal også på plads i din krop. Din krops tilstand er nemlig et resultat af dine tanker. Og alle dine tidligere beslutninger og styrende overbevisninger for dit liv, de sidder i din krop. De er inkorporeret i dine celler. De skal slippe sit tag før din forandring virkelig kan lande i dig, og du kan rykke på den.

Og desto stærkere følelsesmæssig forandring, desto stærkere fysisk reaktion.

Det er derfor du nogle gange kan opleve en mere eller mindre træt periode efter en mental forløsning. For din krops indre skraldemand går straks i gang med at rydde op og smide ud og det kræver kræfter af dig, både mentalt og fysisk.

De gamle tanker og mønstre, der er forbundet med din mentale forløsning, bliver sluppet fri. Og i en periode vil de kværne rundt i dit hoved og påvirke dig følelsesmæssigt, og det kan næsten føles som om, du går 2 skridt tilbage i stedet for 2 frem. Det er bare skraldemanden, der er på arbejde. Du er på vej frem.

Når det så er gjort, så kommer suset! Af handlekraft. Lysten til at handle i overensstemmelse med det du lige har lært og forstået, så er der fri passage og helt automatisk fylder du dine celler op med de nye og positive følelser din mentale forandring afstedkommer. Og du handler. Kan ikke lade være. Energien flyder.

3 gode råd, hvis du vil skabe en varig forandring

Hold dig ikke tilbage. Gå ind i dit indre arbejde med lyst og mod.

En mindre forandring kræver ikke mindre tid og bearbejdelse for dit system, det føles bare lettere, så du kan ligeså godt lade dit system tjene dig bedst.

Tillad forandringen at ske i dig. Dit sind og krop hænger sammen.

Førend din krop har sluppet den følelsesmæssige side af din mentale forandring, har dit sind stadig magten og kan forhindre din krops forløsning. Overgiver du dig til de negative tanker, der dukker op, gør du dem til din sandhed igen og forstærker blot deres greb i dine følelser og din krop. Registrer derfor din indre snak, men lyt ikke til den.

Hjælp dig selv på vej. Vær kærlig og omsorgsfuld

Tillad dig selv at være i det. At det sker. Den nemmeste måde er at forestille dig, at hver gang, der er en negativ tanke eller følelse, der dukker op, så er det godt. Så er det skraldemanden, der har fundet noget skidt han er ved at skille sig af med for dig. Eller hvordan du nu bedst kan beskrive det for dig selv. Bare find på noget.
Og mentalt sig til dig selv: “jeg slipper det med glæde, jeg slipper det med glæde”.

Desto mere du overgiver dig til din indre proces, desto hurtigere og dybere skaber du din ønskede forandring.

OG HUSK FOR DIN EGEN SKYLD: alt har en direkte modpol. Så har dit indre arbejde gjort nas til en 8’er på 10-skalaen, vil den ydre forandring føles tilsvarende god til en 8’er. Det er et uomtvisteligt faktum.

BONUS: brug din krop til det den er skabt til

Det allervigtigste ord i hvilken som helst vej af personlig udvikling er handling. Uden handling kun ønsker. Kun ønsker kun drømme. Kun drømme uden handling, kun lidelse over, at drømmene ikke er virkelighed.

Og din krop er skabt til at udføre dine mentale ønsker, så der altid er balance mellem din indre virkelighed og din ydre.  Indsigter er også ønsker, der skal balanceres i kroppen for at få effekt. Hvis du derfor bruger din krop aktivt, lader du dine indsigter få hurtigere effekt fordi dine celler renses hurtigere for dit mentale affaldsstof og hurtigere kan fyldes op med de nye indsigter.

Gå rask til, løb, cykl, zumbadans……it doesn’t matter what you do as long as you do!

Vil du virkelig ære dig selv og den personlige rejse du er på, så ær din krop og lad den hjælpe dig, som den er skabt til.

De kærligste hilsener,
Tania

Og vil du vide mere om hvordan personlig forandring kan skabe store fysiske forandringer, så er Tina’s historie om hvordan hun bl.a. tabte 17 kg den du vil læse: her