Hver gang vi vil et eller andet, stort eller småt, er der altid to mulige konklusioner:  succes eller fiasko. Det gælder om du vil lære at lave den perfekte citronfromage eller finde den rette partner.

Hvad der er succes eller fiasko er individuelt og afhænger af den, der oplever. Jeg oplever også ofte, at det er med til at bestemme, om der bliver handlet på ønsket overhovedet.

Rigtig mange mennesker er bange for at gå efter det, de vil, af frygten for fiasko, mens langt færre er villige til at risikere fiasko for at få succes.

Når jeg spørger mine klienter og kursister, hvad deres største frygt er, handler svaret ofte om frygten for at miste, ende alene eller blive forladt. Og det er på sin vis fantastisk. Fordi det betyder, at de kan mærke, hvor forfærdeligt det ville være at opleve det med den, de elsker.

Det er også dybt tragisk. Fordi det holder dem fra netop at fokusere på at finde den, de vil elske og i stedet lade frygten styre dem væk fra ham. Ham som de samtidig definerer som deres succes at møde.

Min største frygt er at blive forladt, og jeg blev det af den mand, jeg elskede. Det har ikke givet mig følelsen af fiasko og stækket min lyst til at finde den rigtige mand for mig. Det har tværtimod lært mig noget nødvendigt, for at jeg kan komme til få et endnu bedre forhold i fremtiden.

Nogle siger, at graden af din succes er summen af dine fejltagelser. Den eneste måde vi kan vokse på i livet, er ved at prøve, justere, fejre og fejle, rette ind og blive ved at holde fokus på det, vi ønsker os. Forudsat vi ved, hvad det er. Når vi så opnår det, vi ønsker os, sidder vi tit tilbage med følelsen af, at det har været det hele værd. Og ville gøre det hele om, for at komme til hvor vi er.

Fordi succes er en proces og fiasko er en betragtning.

Sørger du for, at din drøm er større end din frygt, vil du også finde vejen til at komme derhen.