Alt i livet har sin modpol. Indvendigt som udvendigt.

Glad – ked af det.
Lys – mørke.
Frakoblet – forbundet.

Det betyder, at alt potentielt kan forandre sig fra det, det er, til det modsatte.
Ikke kun, hvis du tror på det, men ved lov.


Lad modpolerne vise dig din egen vej

Gør noget i livet ondt; er noget svært; er noget en forhindring for dig for at komme videre, så find modpolen til det, du mærker eller oplever.

Hvad er modpolen?

Oplever du frygt, er tillid også muligt.
Føler du dig ensom, kan du også føle fællesskab.
Er du fastlåst, kan du også føle flow og bevægelse.

Hvad end modpolen er, brug den som dit pejlemærke for, hvad der også er muligt for dig. Når du bevæger dig ud på forandringens vej for at ændre det, du gerne vil, kan modpolen være motivation, der driver dig fremad – også selvom, du ikke ved hvordan du skal foretage forandringen, du gerne vil. Sæt din lid til, at modpolen findes, og derfor findes ressourcer også i dig til at ændre din oplevelse af virkeligheden.


Dit lys vinder over dit mørke

Du har alle følelser og tilstande til din rådighed. Du har oplevet og mærket både det lyse og mørke i livet, og noget har du endnu til gode.

Det mørke i livet er som kviksand.

Det vil altid suge dig ned, hvis ikke du vender dig mod dets modpol. Om det blot er den grålige nuance af dårligt humør eller den sorteste sorg. Det vil holde fast i dig, indtil du selv giver slip.

Regn med det.

Det lyse i livet er som en udstrakt hånd.

Du skal selv række ud efter lyset for at ændre din tilstand og oplevelse. Om det er at tilføre et smil til det grå humør, eller finde døren tilbage til livet fra et af dets mørkeste rum, så kræver det mere af dig at handle og tænke bevidst end at lade stå til.

Regn med det.

Til gengæld er lyset i dig som en reel fysisk kraft, du kan aktivere ved at fokusere på det. Mørke derimod er blot fraværet af lys. En konstruktion i vores opfattelse.

Rækker du ud efter dit eget lys, vil det derfor altid vinde over dit mørke, for din livskraft kan en illusion ikke modstå.

Regn med det.

Vend dig mod og brug lyset.

 

Bruger du modpolerne, bruger du livet

Bruger du modpolerne, bruger du livet. Lader ikke stå til.

Livets ligning virker dog, om vi applikerer os selv eller ej.
Dag bliver til nat uanset.

Slås du med livet, så stop op et øjeblik.

Hvad præcis slås du med?

Hvad er modpolen til dét?

Dét er det, du skal slås for, for det er i den retning, at du vil opleve, at den, du er, i din inderste form kan føles som et kompliceret stykke matematik, der langsomt går op. Fordi du bruger lyset i dig selv til at kaste på dit selvsamme mørke og med det insisterer på, at så længe du ikke er død, vil du leve.

Det er sådan livets ligning virker.

Og for hvert rum i dig selv du fylder med lys, desto stærkere bliver din forbundethed med dig selv. Nøglen til at være i livet, ikke bare have det.